Belangrijk bericht mbt samenkomen op zondag ivm coronavirus

Beste gemeenteleden,

Vorige week schreef ik: ‘Wat kan er in een week een hoop gebeuren!’ Hetzelfde kan ik nu weer schrijven! Vandaag heeft onze minister president Mark Rutte besloten dat alle evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast en dat sociale contacten vermeden moeten worden om een escalatie van het Corona virus in ons land een halt toe te roepen. Dit raakt ook onze manier van samenkomen.

Online video diensten
Omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben we besloten om tot en met zondag 29 maart niet op zondag samen te komen in ons kerkgebouw. Ik zeg heel bewust in ons kerkgebouw, want we zullen toch blijven samen komen maar dan anders dan we gewend zijn. Vanaf komende zondag zullen we om 11 uur een online video dienst uitzenden. Dit kan vanuit je eigen woonkamer bekeken worden. Alle andere activiteiten gaan vooralsnog gewoon door, denk aan de sisterhood-dag komende zaterdag en de circle groepen doordeweeks.

Geloof is sterker dan angst
We staan voor een grote uitdaging als kerk. Samenkomen in grote groepen op zondag was zo vanzelfsprekend, maar is dat op dit moment niet meer. Toch geloof ik dat we als kerkgemeenschap sterker zijn dan wat ons samen zijn ook bedreigt. Als het virus niet meer onder controle is, weten we nog steeds dat we een God dienen die alles onder controle heeft. Geloof is sterker dan angst! Tegelijkertijd willen we zorg dragen voor onze ouderen en chronisch zieken, die door dit virus het meest bedreigd worden.  

resoundchurchparkcity.online.church
Ook al is ons kerkgebouw op zondagochtend gesloten, we blijven samen komen net zoals de eerste kerk in Handelingen. Ze kwamen samen in de tempel, maar ook bij elkaar thuis. We willen je daarom ook stimuleren om de online videodienst met een groepje bij jou of iemand thuis te bekijken. We zijn momenteel hard bezig om dit mogelijk te maken via resoundchurchparkcity.online.church De exacte link zullen we nog mailen en delen. Neem wel de richtlijnen van het RIVM in acht; geen handen geven, bij koorts, hoesten en verkoudheid thuis blijven en goed de handen wassen.

Bid voor onze vrienden in Amerika
Ook de Resound Churches in de Verenigde Staten worden getroffen en zullen op zondag dicht gaan. Ook zij zullen online uitzenden en samenkomen in huizen. Laten we voor ze bidden en vooral voor Luke en Alissa Reid en hun kerkplanting. Na twee samenkomsten moeten ze deze ingrijpende beslissing nemen. We zijn deel van een wereldwijde beweging geworden in een tijd van een wereldwijde pandemie. We winnen terrein voor Gods koninkrijk en WIJ ZULLEN NIET WORDEN GESTOPT! God bouwt Zijn kerk!

Als je vragen of zorgen hebt, horen we het graag.

Namens het oudstenteam,
Remco de Zwart