Dag 18: Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen!

“Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder.
Ik weet dat heel goed.” Psalm 139:14 BB

Sociale media

Bij ons op het toilet heeft heel lang een tegeltje gehangen met de ze spreuk erop, wees jezelf er zijn genoeg anderen.
We zullen nooit vol vertrouwen in ons leven staan als we onszelf blijven vergelijken met anderen. Dat is 1 van de redenen waarom ik niet zo’n fan ben van de social mediakanalen die we tegenwoordig allemaal kennen en gebruiken. Social media dwingt je min of meer tot het vergelijken van je eigen leven en prestatie met die van anderen. En het maakt niet uit hoe goed je eruit ziet, hoe slim je bent, hoe succesvol je bent, hoe mooi je kamer of je huis is, hoe mooi je selfie is gelukt, hoe perfect je bent opgemaakt of je haar zit, hoeveel likes je krijgt of volgers je hebt…..er is altijd wel ergens iemand net iets mooier, beter, slimmer, succesvoller, met meer likes of volgers dan jij. Hoe vervelend is dat, hoe teleurstellend is dat? En wat doet dat met je zelfbeeld?

Stop met jezelf te vergelijken

Als je bezig blijft met jezelf en je leven vergelijken met anderen en hun leven, dan leidt dat op enig moment altijd tot een teleurstelling. Het is veel beter om te erkennen en ontdekken, dat God geen fouten maakt. En als je eenmaal begrijpt en accepteert, ja volledig geloofd dat God geen fouten maakt, dan kun je tot het besef komen dat God jou als individu geschapen heeft naar zijn wil. Hij maakt ons allemaal verschillend, om te laten zien hoe creatief Hij is. Stel je voor we waren allemaal rustig en relaxed, hoe saai zou de wereld worden. Stel je voor we waren allemaal dezelfde kleur, lengte en lichaamsbouw, hoe saai zou de wereld zijn. Stel je voor we hielden allemaal van dezelfde televisie serie, hoe saai zou een tv avondje dan zijn.

Heb vertrouwen

Vertrouw op Hem. Besluit dat je jezelf nooit meer met anderen gaat vergelijken en stel meer vertrouwen op je eigen kennen en kunnen en op God. Dan zul je meer waardering krijgen voor hoe anderen zijn en wat zij kunnen en kennen, en kan je meer genieten van hoe prachtig God jou gemaakt heeft!

“Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder.
Ik weet dat heel goed.” Psalm 139:14 BB