Dag 9: Laat blijdschap toe in je leven!

Het is noodzakelijk dat we leren omgaan met verdriet en teleurstelling in ons leven. Toen we Jezus gingen volgen heeft Hij ons geen kalme, stille reis beloofd, maar wel een behouden aankomst. Teleurstelling, pijn en verdriet zijn helaas onvermijdelijk in ons leven. Er zijn dus zat momenten in ons leven, dat we droevig zijn of ons droevig voelen, maar laat dat geen permanent gevoel worden. Natuurlijk is het goed en volkomen normaal om te treuren, om te rouwen over deze gebeurtenissen, maar uiteindelijk keert de blijdschap terug en is er weer balans.

Als je eenmaal hebt besloten dat “Uw wil geschiedde en niet de onze” dan krijgt je ziel hier een enorme rust door. Je hoeft dan niet meer te worstelen met zaken die niet uitpakken zoals jij dat wil, want je accepteert dat de zaken zo gaan zoals God dat wil.

Na een tijd van verdriet is het dus belangrijk om de vreugde weer toe te laten. Na een tijd van rouw of teleurstelling, hoeven we ons dan ook niet schuldig te voelen als we weer van het leven kunnen gaan genieten. In Christus is er altijd weer ruimte voor een nieuw begin en dat goede nieuws mag gevierd worden. Vertrouw erop dat God een plan heeft voor je leven en graag wil dat er weer een ochtend aanbreekt waarop jij met blijdschap zult opstaan!

Psalm 30:6 Met tranen slapen we ‘s-avonds in, ‘s-morgens staan we juichend op.

Peter Peeters