Over Resound

Resound Church is opgericht door Luke en Alissa Reid, beiden afkomstig uit Sydney, Australië. Ze zijn in 2010 door God geroepen om in de Verenigde Staten een kerk te planten en op 23 januari 2011 begonnen ze met 7 mensen in hun woonkamer met de eerste Resound Church in Portland, Oregon. In 2017 kwam daar een locatie in Denver bij. In 2018 beantwoordden ze opnieuw de roep van God om een kerk te stichten in California en verhuisden ze met hun 4 kinderen naar Orange County (ten zuiden van Los Angeles). Het is altijd Luke’s visie geweest om een wereldwijde kerkstichtingsbeweging te beginnen en sinds 1 maart 2020 is deze droom uitgekomen door de samenwerking met onze kerk. Wij waren de vierde campus van Resound Church en de eerste buiten de Verenigde Staten. Oktober 2021 verwachten we ons vijfde campus te openen in Sydney, waar Luke en Alissa recentelijk terug naar toe verhuisd zijn om in hun thuisland ook een Resound Church te beginnen.

Vijf doelen van Resound Church

AANBID GOD
We zijn door God geschapen om een relatie met Hem te hebben. Wij zijn Gods volk, geen religieuze mensen. Alles wat we doen, doen we om God te verheerlijken. Onze relatie met God heeft de eerste plaats in ons leven.

WORD IN JE KRACHT GEZET
De vraag is niet: “Ben ik waardevol?”, maar eerder “Welke waarde voeg ik toe?” We zijn allemaal uniek ontworpen door God. We zijn samen sterker dan alleen, vooral wanneer ieder van ons tot bloei komt met de gaven en talenten die God ons heeft gegeven. God heeft aan jou iets unieks gegeven dat de wereld nodig heeft.

LEEF MET EEN MISSIE
Ons hart gaat uit naar ALLE mensen. Alle mensen zijn geliefd door Jezus. We willen ons dagelijks leven zo leiden dat mensen door ons leven kunnen zien hoe de liefde en hoop van Jezus ons heeft veranderd.

BOUW AAN RELATIES
We zijn niet geschapen om alleen door het leven te gaan. Wij geloven dat het grootste deel van geestelijke groei plaatsvindt in de context van relaties. Daarom bouwen we heel bewust aan goddelijke relaties in ons leven. Dit doen we door wekelijks samen te komen in kleine groepen bij mensen thuis (Circle- en Connectgroepen). Samen staan we sterk!

WEES VRIJGEVIG
We zien geven als een voorrecht, niet als een plicht. We willen de weg wijzen in vrijgevigheid omdat we echt geloven dat het beter is om te geven dan te ontvangen. We zijn gul met onze tijd, talenten en financiën. God heeft zoveel aan ons gegeven en het is een eer om iets te mogen teruggeven aan Hem!

Visie

De visie van Resound Church is eenvoudig gezegd dat we mensen in contact willen brengen met Jezus en met elkaar. We geloven dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is en dat we samen als kerk die weg mogen gaan, die waarheid mogen kennen en dat leven mogen leven. Jezus heeft benadrukt wat het belangrijkste is in het leven van een christen: God liefhebben met alles wat in je is, en je naaste liefhebben als jezelf.

Missie

Onze missie komt in het kort hierop neer: in meer gebieden meer mensen bereiken. We willen samen een verschil maken in de steden waar er al Resound-kerken zijn én waar ze nog gestart gaan worden, zodat er zoveel mogelijk mensen Jezus zullen gaan volgen. Het Engelse woord ‘Resound’ betekent echoën/weerklinken. We willen zijn als geluidsgolven (ook terug te zien in ons logo) die een groot bereik hebben en zich verspreiden.