Veelgestelde vragen

Kan iedereen gewoon Resound Church bezoeken?
Iedereen is welkom in Resound Church. Het maakt niet uit wat je gelooft of wat je kerkelijke achtergrond is. Jezus is voor iedereen gekomen, dus Resound Church wil openstaan voor iedereen.

Wordt er iets van mij verwacht?
Nee, er wordt niets van je verwacht. We willen dat iedereen zich thuis voelt en je kunt lekker anoniem in de zaal zitten en de Celebration volgen. Er wordt van nieuwkomers ook zeker niet verwacht dat ze geld geven bij de collecte. Voel je vrij!

Is er kinderopvang aanwezig?
Ja, elke zondag hebben de kids t/m 12 jaar een eigen Kids Celebration. Deze wordt door een enthousiast kidsteam verzorgd onder leiding van Mariska van der Saag. De kinderen worden in drie groepen verdeeld:

  • Little Heroes – kids van 1 t/m 3 jaar. Kinderen jongeren dan 1 altijd even in overleg.
  • Little Saints – kids die op de basisschool zitten, van groep 1 t/m groep 4.
  • New Generation – kids die op de basisschool zitten, van groep 5 t/m 8.

Kinderen kunnen voor de Celebration begint gebracht worden. Het welkomstteam zal uitleggen bij welke ruimte je moet zijn. Na de Celebration kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Vlak voor de hoofdingang aan de Spoordamstraat is een parkeerterrein. Parkeren is gratis.

Wat voor kleding kan ik het beste dragen?
Je kunt komen zoals je bent in de kleding die je normaal ook draagt. In Resound Church vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, dus ook wat betreft kleding.

Waarom heffen mensen hun handen omhoog tijdens het zingen?
Als je kijkt naar het publiek tijdens concerten, dance-events en voetbalwedstrijden, dan zie je steeds vaker dat mensen (mee)zingen met hun handen omhoog. Het is een manier van de mens om zich te uiten. Wij uiten onze liefde naar God door ons helemaal aan hem over te geven, door onze handen op te heffen tijdens het zingen. Het zingen met omhoog geheven handen zie je ook in de bijbel terugkomen, bijvoorbeeld in Psalmen 63:5 (U wil ik prijzen, mijn leven lang, roepend uw naam, de handen geheven). Iedereen is vrij om God te aanbidden op zijn eigen manier. Niemand is verplicht om zijn handen op te heffen tijdens het zingen.

Wat is Parkstad?
Parkstad Limburg is een regio van acht gemeenten in het zuidoosten van Limburg: Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. Met 250.000 inwoners is het één van de meest verstedelijkte en dichtstbevolkte gebieden van Nederland. Bijna een kwart van alle Limburgers woont in Parkstad. Het stedelijk gebied heeft opvallend veel groen dat goede verbindingen heeft met het buitengebied: een echte Parkstad.

Is er vertaling aanwezig?
Ja, er is vertaling in het Engels op aanvraag. Geef dit bij de aanmelding aan. Headsets kunnen voor de Celebration worden aangevraagd bij het welkomstteam. Je kunt de headset na de Celebration weer inleveren bij iemand van het welkomstteam.